ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GİRESUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ İDARİ YAPI
    • İL MÜDÜRÜMÜZ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ
    • ŞUBE MÜDÜRLERİMİZ
  • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞB. MÜD.
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞB. MÜD.
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞB. MÜD.
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞB. MÜD.
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞB. MÜD.
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞB. MÜD.
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞB. MÜD.
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞB. MÜD.
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞB. MÜD.
  • BİRİMLER
  • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
  • FAALİYETLERİMİZ
  • ETİK DEĞERLERİMİZ
  • TARIMSAL YAYINLARIMIZ
  • BÜLTENLERİMİZ
  • EY GİDİ GİRESUN
  • İL YAYIM PROGRAMI
  • HİEBİS
  • İÇ KONTROL SİSTEMİ
  • PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksGiresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Elmalarımızı Değerlendirmenin Tatlı ve Lezzetli Bir Yolu: Elma Pekmezi

9.11.2022 / Gösterim Saysı : 377 / Arşiv

​

Giresun İlimizde yetişen çok sayıda elma çeşidi  (Starking, Golden, Granny Smith, Fuji, Gala, Amasya misket, Piraziz, Demir, Sınap, Kara Süt, Pamuk, yanı kırmızı vb.) mevcut olup, tahminen 167 bin adet meyve veren elma ağaçlarından 5 bin tonun üzerinde elma üretimi sağlanmaktadır. Ekim ve Kasım  aylarında bahçede tarlada işleri biten bazı ailelerimizin köylerinde tatlı bir kış hazırlığı telaşı başlasa da ağaçlar dolusu elmaların büyük bölümü çürümeye terk edilmektedir. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik elemanlarının Giresun Merkez Çavuşoğlu köyünde ziyaret ettiği Sebahat ve Ali Saim Sarısaray çifti, yorucu bir fındık sezonunun ardından yetiştirdikleri elmaları birçok zahmetli işlemin ardından geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürmektedir. Kilogram fiyatı 150 TL ile pazara sunulan elma pekmezi ile hem aile ekonomisine gelir sağlıyorlar, hem de kendi ihtiyaçları için  kış mevsimine hazırlık yapıyorlar. 

Elma pekmezi içinde şeker katkısı olmayıp,  kendi meyve şekeriyle pekmez haline geldiği için iyi bir enerji   kaynağıdır. İçeriğinde doğal meyve şekeri bulunduğu için kilo almadan tatlı ihtiyacını karşılamaktadır. Kolesterol seviyesinin dengelenmesini, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını, cildin daha parlak ve doğal görüntüye sahip olmasını sağlar ayrıca kalsiyum ve demir bakımından zengin olduğundan kemiklerimizi güçlendirir.

Bahçelerimizdeki elmaları  sadece sofralık meyve olarak değil pekmez yaparak ta değerlendirelim, ekonomiye kazandıralım.


Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü


Haberin videosu için tıklayınız.



Son Haberler

  • Giresunlu Çiftçilerimizden %50 Hibeli Makine E ...
  • Giresun'da Kadın Kooperatifleri Yöresel Ürünl ...
  • Tarım Danışmanları Çiftçilerimize Hizmet Verme ...
  • Türkiye Yüzyılında Tarım Ve Orman Vizyonu Top ...
  • Kedi Ve Köpeklerin Kimliklendirilmesinde Son G ...
  • Yöresel Ürünlerin İşlenmesi Ve Marka Değeri Ka ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Teyyaredüzü Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 261 GİRESUN

  • Telefon : 0(454) 215 16 72 - 73

  • Faks : 0(454) 215 15 59

  • E-Posta : giresun[@]tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​