ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GİRESUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ İDARİ YAPI
    • İL MÜDÜRÜMÜZ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ
    • ŞUBE MÜDÜRLERİMİZ
  • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞB. MÜD.
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞB. MÜD.
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞB. MÜD.
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞB. MÜD.
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞB. MÜD.
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞB. MÜD.
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞB. MÜD.
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞB. MÜD.
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞB. MÜD.
  • BİRİMLER
  • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
  • FAALİYETLERİMİZ
  • ETİK DEĞERLERİMİZ
  • TARIMSAL YAYINLARIMIZ
  • BÜLTENLERİMİZ
  • EY GİDİ GİRESUN
  • İL YAYIM PROGRAMI
  • HİEBİS
  • İÇ KONTROL SİSTEMİ
  • PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksGiresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Duyuru

Fındık zurufu, kompost yapılarak bahçelerde gübre olarak değerlendirilmelidir

22.8.2022 / Gösterim Saysı : 676 / Arşiv

​

Hasat edilen fındıkların patozlama işlemi sonrası fındık zurufu atık olarak ortaya çıkmaktadır. Üreticilerimizce, fındık zurufu ile ilgili şu hususlara dikkat edilmelidir.

Fındık üretiminde hasat işleminden sonra fındığın patozla tanelenmesi esnasında atık olarak çıkan fındık zurufu önemli bir organik materyal kaynağıdır. Bir dekar alandan tahminen 20-50 kg arasında değişen  fındık zurufu elde edilebilmektedir. Can ve mal güvenliği açısından araç yollarında fındık zurufları yığın halinde bırakılmamalı, patozlama işlemi sonrası uygun yerlere nakledilmelidir. Yangın riski ve çevre kirliliği açısından fındık zurufları yakılmamalıdır.

Fındık zurufu, olgunlaşmadan gübre amaçlı fındık bahçelerimizde kullanılmamalıdır. Zira bu durumda külleme hastalığı etmenine kışlama ortamı oluşturmakta ayrıca aflatoksin oluşumunu artırmaktadır. Değerli bir organik madde kaynağı olan fındık zurufunu 'kompost' yaparak fındık ve sebze bahçelerimizde doğal gübre olarak kullanabiliriz. Bunun için bahçemizin uygun yerinde zurufu yığın yaparak bolca ıslatılmalı, kat kat sönmemiş kireç ilave ederek en az altı ay olgunlaşmasını ve pişmesini sağlamalıyız. Bu şekilde zurufta bulaşık olan hastalık etmeni mikroorganizmalarda yok olacaktır.

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Teyyaredüzü Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 261 GİRESUN

  • Telefon : 0(454) 215 16 72 - 73

  • Faks : 0(454) 215 15 59

  • E-Posta : giresun[@]tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​