Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GİRESUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜMÜZ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞB. MÜD.
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞB. MÜD.
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞB. MÜD.
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞB. MÜD.
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞB. MÜD.
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞB. MÜD.
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞB. MÜD.
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞB. MÜD.
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞB. MÜD.
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    BİRİMLER
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
  • PROJELER
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGiresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Alabalık Sağımı Devam Ediyor

27.12.2021 / Gösterim Saysı : 95 / Arşiv

​

Giresun ilimizde su ürünleri yetiştiricileri, alabalık üretimi için sağım faaliyetlerine devam ediyor.

Sağım dönemi gelmiş olan anaç balıklardan önce dişi balıkların yumurtaları daha sonra erkek anaçların spermaları sağılır. Dişi balıklardan sağılan yumurtalar ile erkek balıkların spermaları karıştırılıp, 7-15 dakika döllenmesini bekledikten sonra yumurtalar yıkayıp özel kuluçka dolaplarına konulur. Dolaplarda 31-60 gün bekletilen yumurtalardan yavrular çıkmaya başlamaktadır.

Alabalık yavruları, büyütme havuzlarında 125-150 gün içerisinde parmak boya ulaşır. Sonrasında 7 ay içerisinde 200-250 gr porsiyonluk alabalık olarak sofralarımızı süsleyeceklerdir. Alabalık, doymamış yağ asitleri bakımından zengin ve biyolojik değerli yüksek bir besindir.

Alabalık yetiştiriciliği yapanlar için önümüzdeki yılın planlanması açısından büyük bir önem arz etmekte olan bir sezonluk yetiştiricilik faaliyetleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından izlenmekte ve teknik destek sağlanmaktadır.

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü


Son Haberler
...
Don Zararı İle İlgili Yapılan Çalışmalar Yerin ...
...
Kurbanlık Hayvan Nakillerinde Uyulması Gereken ...
...
Giresun’Da Domates Yetiştiriciliğinin Geliştir ...
...
Fındık Kurdu Ve Kahverengi Kokarca Mücadelesi ...
...
Çiftçilerimize Uygulamalı Fındık Budama Kursu ...
...
Bakan Yumaklı, Giresun'da Zirai Dona İlişkin A ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Teyyaredüzü Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 261 GİRESUN

  • Telefon : 0(454) 215 16 72 - 73

  • Faks : 0(454) 215 15 59

  • E-Posta : giresun[@]tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI