ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GİRESUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ İDARİ YAPI
    • İL MÜDÜRÜMÜZ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ
    • ŞUBE MÜDÜRLERİMİZ
  • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞB. MÜD.
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞB. MÜD.
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞB. MÜD.
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞB. MÜD.
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞB. MÜD.
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞB. MÜD.
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞB. MÜD.
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞB. MÜD.
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞB. MÜD.
  • BİRİMLER
  • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
  • FAALİYETLERİMİZ
  • ETİK DEĞERLERİMİZ
  • TARIMSAL YAYINLARIMIZ
  • BÜLTENLERİMİZ
  • EY GİDİ GİRESUN
  • İL YAYIM PROGRAMI
  • HİEBİS
  • İÇ KONTROL SİSTEMİ
  • PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksGiresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Kivi Meyvesinde Hasat Zamanı Yaklaşıyor

4.11.2022 / Gösterim Saysı : 421 / Arşiv

​

Kivi meyvesi bölgemizde genelde Kasım ayının ikinci haftası hasat edilmektedir. Hasat tarihinin belirlenmesinde en önemli metot, meyvedeki suda çözünen kuru madde (SÇKM) miktarının tespit edilmesidir.

Giresun ilimizde yaklaşık 650 dekar alanda kivi üretimi yapılmakta olup, 2022 yılı ürün rekoltesinin 2 bin ton olacağı tahmin edilmektedir.

Kivinin zamanında hasat edilmesi çok önemlidir. SÇKM 'ye gerek İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve gerekse İlçe Müdürlüklerimizdeki teknik elamanlarca bakılmaktadır. SÇKM değeri refraktometrede 6,5-7 aralığında görüldüğünde hasat zamanı gelmiş demektir ve meyve hasat edilmelidir.

Hasatta kivi meyvesinin sap kısmı meyve dibinden koparılmalı, meyve sapı ağaçta bırakılmalıdır. Aksi halde kasalarda meyvenin zedelenmesine sebep olabilir. Hasat mümkünse sabahın erken saatlerinde, yağmursuz ve serin bir zamanda yapılmalıdır. Erken hasat, meyve tat ve aromasının tam oluşmasına engel olan bir durumdur ki bu meyvenin kalitesini olumsuz etkiler, tüketici beğenisini düşürür. Geç hasat ise meyvenin manav ömrünü kısaltır ve istenmeyen bir durumdur.

Hasat sonrası kiviler açıkta ve güneşe maruz kalacak alanlarda bekletilmemeli, hemen pazara sunulmalı veya bekletilecekse soğuk hava deposunda saklanmalıdır.

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü


Son Haberler

  • Giresunlu Çiftçilerimizden %50 Hibeli Makine E ...
  • Giresun'da Kadın Kooperatifleri Yöresel Ürünl ...
  • Tarım Danışmanları Çiftçilerimize Hizmet Verme ...
  • Türkiye Yüzyılında Tarım Ve Orman Vizyonu Top ...
  • Kedi Ve Köpeklerin Kimliklendirilmesinde Son G ...
  • Yöresel Ürünlerin İşlenmesi Ve Marka Değeri Ka ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Teyyaredüzü Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 261 GİRESUN

  • Telefon : 0(454) 215 16 72 - 73

  • Faks : 0(454) 215 15 59

  • E-Posta : giresun[@]tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​