ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
EN
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GİRESUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Anasayfa
KURUMUMUZ İDARİ YAPI
İL MÜDÜRÜMÜZ
İL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ
ŞUBE MÜDÜRLERİMİZ
ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
GIDA VE YEM ŞB. MÜD.
BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞB. MÜD.
HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞB. MÜD.
BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞB. MÜD.
KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞB. MÜD.
TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞB. MÜD.
ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞB. MÜD.
KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞB. MÜD.
İDARİ VE MALİ İŞLER ŞB. MÜD.
BİRİMLER
İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
FAALİYETLERİMİZ
ETİK DEĞERLERİMİZ
TARIMSAL YAYINLARIMIZ
BÜLTENLERİMİZ
EY GİDİ GİRESUN
İL YAYIM PROGRAMI
HİEBİS
İÇ KONTROL SİSTEMİ
PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ
İletişim
Tarayıcınızda JavaScript etkin değil gibi görünüyor. Lütfen JavaScript'i etkinleştirin ve yeniden deneyin.
Skip Navigation Links
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Ispanak tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalar
18.10.2021 /
Gösterim Saysı : 22 /
Arşiv
Ispanak, sağlıklı ve dengeli beslenmeye önem veren her insanın mutfağından ve sofrasından eksik etmemeye özen gösterdiği besin değerleri açısından da oldukça zengin bir sebzedir.
Son derece faydalı bir bitki olan ve ülkemizde de yaygın olarak tüketilen ıspanağın içerisinde; oksalik asit, çinko, magnezyum, kalsiyum, nitrat gibi bileşenlerin yanı sıra, B, A, E, K ve C vitaminleri bulunur. İçerdiği birçok vitamin ve mineral, hastalıkların önlenmesine yardımcı olurken birçok başka besinsel yararlar da sağlar.
Ispanağın faydaları yanında tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalarda bulunuyor. Ispanak temizlenirken, köklerinin kesilmeden temizlenme işleminin yapılması gerekmektedir.
Çünkü bazen ıspanak bitkisine benzeyen Şeytan Elması (Boru Otu) ve Güzelavrat Otu ile karıştırılabilmektedir.
Bu yabancı bitkilerin içinde bulunan bazı maddelere dayalı zehirlenmeler görülmektedir. O nedenle böyle durumlarla karşılaşmamak için ıspanak bitkisi pişirilmeden önce ayıklama işleminin titizlikle yapılması gerekmektedir.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
E-HİZMETLER
Gübre Takip Sistemi
Tarım Orman Ekranı
III. Tarım Orman Şurası
Alo 180
Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık
TARYAT
Su Verimliliği Seferberliği
Kulak Küpe Sorgulama
Hayvan Bilgi Sistemi
Tarım Orman Bülteni
Türk Tarım Orman Dergisi
Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi
YUKARI